Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Απλουστεύεται η έναρξη λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων - Tί προβλέπει η Απόφαση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση απλούστευσης της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων.

 

Πλέον η έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνεται μέσω της γνωστοποίησης που υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που υποστηρίζει τη διαδικασία, προς την αρμόδια υπηρεσία τουρισμού.

Η παρούσα απόφαση καθορίζει το περιεχόμενο και τη διαδικασία της γνωστοποίησης και κάθε άλλο σχετικό με αυτήν θέμα αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 39 του ν. 4442/2016 (230 Α΄) και είναι τα εξής:

 

  • Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (Ξενοδοχεία, Ξενώνες φιλοξενίας Νέων, Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα, Ξενοδοχεία Συνιδιοκτησίας «Condo Hotels», Ξενοδοχειακά Καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων).
  • Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα (Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα-τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις-βίλες, Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα-τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα).

  • Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις-camping).

 

Για την έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων του άρθρου 1 υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας προηγούμενη γνωστοποίηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που υποστηρίζει τη διαδικασία, προς την αρμόδια υπηρεσία τουρισμού. 

 

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την απλούστευση πλαισίου λειτουργίας και χρήσης κολυμβητικών δεξαμενών. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα