Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, όταν σημειώθηκε έκρηξη από παγιδευμένο φάκελο, στις 18.40, στο εν κινήσει αυτοκίνητο που επέβαινε, στη συμβολή των οδών 3η Σεπτεμβρίου και Μάρνης. 

 

Ο κ. Παπαδήμος, ο οδηγός του και ένας ακόμα άνδρας τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν -εκτός κινδύνου- στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". 

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα. Τα τραύματα του κ. Παπαδήμου είναι επιπόλαια και επιφανειακά, σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή.

Υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, η οποία υπήρξε καθαρή. Ο ίδιος έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με τους γιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διανυκτερεύσει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού προκειμένου να καθαριστούν τα τραύματα του. Οι γιατροί φέρονται να ανησυχούν περισσότερο για την όραση του πρώην πρωθυπουργού.

Οι δύο συνοδοί, υπάλληλοι ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συνοδευτικό όχημα βρίσκονταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

 

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελλο, που άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. Ο κ. Παπαδήμος ήταν καθιστός και είχε στα πόδια του τους φακέλλους που άνοιγε.

Εκτιμάται ότι μόλις έγινε αντιληπτό ότι ο φάκελος ήταν παγιδευμένος, τον έριξαν στο κάτω σημείο του οχήματος. Η έκρηξη έγινε στη θέση του συνοδηγού, όπου καθόταν ο κ. Παπαδήμος.

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι υπάρχουν φθορές στην πόρτα του συνοδηγού του θωρακισμένου οχήματος.

 

Το όχημα ανήκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και το συνοδευτικό όχημα στο οποίο βρισκόταν η φρουρά του.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου δεν έσπασαν, λόγω της θωράκισης του οχήματος. Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι ο φάκελος είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Στην Αστυνομία έχε σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. 

Στη σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελέγξουν εάν υπάρχει και άλλος φάκελος με εκρηκτικά. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα