Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Από τα μέσα Ιανουαρίου η πρώτη ψυχρή εισβολή για το 2024

«Αυτή τη στιγμή τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρώτη ψυχρή εισβολή για το 2024 θα έρθει από τις 14-15 Ιανουαρίου. Η τροχιά αυτού του βαρομετρικού χαμηλού θα μελετηθεί, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, περιμένουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά, στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα» ανέφερε ο έμπειρος μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Από το προσεχές Σάββατο (6/1) και κυρίως από την Κυριακή (7/1) φαίνεται να έρχεται η πρώτη αλλαγή του καιρού, από τη δυτική και κεντρική Μεσόγειο, που θα φέρει φαινόμενα, βροχές και νοτιάδες, δίχως όμως να είναι μεγάλης διάρκειας, αφού από τη Δευτέρα το σκηνικό θα βελτιωθεί. Ωστόσο, από την Τρίτη (9/1) αναμένουμε και πάλι κάποιες βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας», επισημαίνει ο κ. Καντερές απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την πρώτη αλλαγή του καιρού της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με το Νίκο Καντερέ  η θερμοκρασία την πρώτη ημέρα του χρόνου άγγιξε τους 19 βαθμούς στην Αθήνα και τους 14 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

«Το θερμόμετρο διατηρήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί παραδείγματος χάριν με την Πρωτοχρονιά του 2010, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 22 βαθμούς στην Αθήνα και τους 30 στο Ηράκλειο Κρήτης», αναφέρει ο κ. Καντερές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα