Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης

Τις αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα προχωρώντας σε ανασχηματισμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με κεντρική στόχευση τη βελτίωση των κυβερνητικών επιδόσεων στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας των πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που είχαν ως επίκεντρο την αντικατάσταση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας και την επιστροφή στο κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος το αναλαμβάνει για πέμπτη φορά.

Η μετακίνηση του κ. Χρυσοχοίδη από το υπουργείο Υγείας προκάλεσε και δύο ακόμη επιστροφές κυβερνητικών στελεχών σε γνώριμα για τους ίδιους υπουργικά λημέρια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανακάμπτει στο υπουργείο Υγείας στο οποίο είχε θητεύσει και επί της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά (2013 με 2014), ενώ τη θέση του στην κορυφή του υπουργείου Εργασίας θα αναλάβει η μέχρι σήμερα υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία την προηγούμενη κυβέρνηση είχε ασκήσει στο ίδιο υπουργείο καθήκοντα υφυπουργού.

Στο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν δύο νέα πρόσωπα που ανάλαβαν για πρώτη φορά θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο: ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος διαδέχθηκε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδο, ο οποίος έμεινε εκτός κυβέρνησης, όπως και ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Οικονόμου, ενώ η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη θα αναλαμβάνει τα καθήκοντα που είχε η Δόμνα Μιχαηλίδου ως υφυπουργός Παιδείας.

Με αυτήν την ευκαιρία, αναβαθμίστηκε και το status του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες για τα μέσα ενημέρωσης.

Αλλαγές σε τέσσερα υπουργεία

Αναλυτικά, οι αλλαγές στην κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαρινάκη έχουν ως εξής:

-Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος

-Υπουργείο Υγείας: υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

-Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου

-Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη

-Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα