Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Nέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊόυ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

 

"Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την πορεία και την έκβαση των πραγμάτων στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Για να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα είναι ολέθρια για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειές μας"ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς

 

Η χρήση μάσκας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχωρισμός στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Παράλληλα θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

 

-Έως τις 24/8 όριο συναθροίσεων 50 ατόμων σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό βάρος

 

Επιπλέον, από σήμερα και μέχρι τις 24 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί:

- στις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

- στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

 

- Παράταση έως τις 24/8 των αυστηρών μέτρων στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι τα καταστήματα θα κλείνουν στις 24:00 και όχι στις 23:00, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (στρατόπεδα, δομές αλληλεγγύης και ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών)

- Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται έως τις 31/08 με τηλεργασία ή back office.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα