Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Ελασσόνα

Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες

Ημέρα πένθους είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις η 19η Απριλίου 2017. Το στρατιωτικό ελικόπτερο, που είχε χαθεί από τις 07:50 το πρωί λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

 

Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.

 

Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας.  

 

Σύμφωνα με το militaire.gr, στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα,μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της Στρατιάς Υποστράτηγος Ζαννιδάκης.

 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ, από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπήρχε απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβάτες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό συμμετείχαν ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού και αεροπορίας. Η περιοχή όπου διεξάγονταν οι έρευνες ήταν σε ορεινή περιοχή της Κοζάνης από το Μπούρινο έως τον Σαραντάπορο.  

 

Στην περιοχή μετέβησαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, σε σημεία που υπέδειξε το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για να συνδράμει στις έρευνες.

thetoc.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα