Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε κατάσταση συναγερμού αύριο η Χαλκιδική

Σύμφωνα με τον εκδοθέντα χάρτη από το ΕΣΚΕΔΙΚ που ισχύει για την Πέμπτη 27.07.2023, ο νομός Χαλκιδικής βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5).

Ήδη βρίσκεται σε ισχύ Απόφαση αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής περί Απαγόρευσης Κυκλοφορίας σε περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου της Π.Ε. Χαλκιδικής από Ω/07:30΄ της 26-07-2023 μέχρι την Ω/07:30΄ της 29-07-2023

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χαλκιδικής ενόψει του επαπειλούμενου υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, εφιστά την προσοχή και καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας, να αποφύγουν κάθε ενέργεια πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Πιο συγκεκριμένα, να αποφεύγουν το κάπνισμα των μελισσών και να μην εγκαταλείπουν αναμμένα υπολείμματα καύσης, γιατί ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά και σε καμία περίπτωση να μην καίνε ξερά χόρτα, κλαδιά και καλαμιές. Επίσης, οι ίδιοι οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και να δώσουν σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκονται, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουν την πυρκαγιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα