Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση πολιτών σε Νικήτη και Ποτίδαια για ελεύθερες παραλίες

Στη Χαλκιδική το κίνημα της πετσέτας είχε σήμερα Κυριακή τις πρώτες του συγκεντρώσεις σε παραλίες της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.

Συγκεκριμένα οι δύο κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ποτίδαια στον Λεμονή και η άλλη, στο γήπεδο της Νικήτης στις 10:30 το πρωί.

Στη συγκέντρωση της Νικήτης παραβρέθηκε ο Λάζαρος Παντελής, Δημοτικός Σύμβουλος Σιθωνίας και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Κάτοικοι και παραθεριστές στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία της Νικήτης, φωνάζοντας «από την Πάρο ως τη Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία», «ακούστε καλά τι λέει η Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία», «ο αιγιαλός ανήκει στο λαό, μην καταπατάτε το αίτημα αυτό».

Η δημιουργία ομάδας στο Facebook «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική» συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα