Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για τις καθυστερήσεις στην αποπεράτωση των έργων στο Σπήλαιο Πετραλώνων

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης του Σπηλαίου και του Μουσείου των Πετραλώνων. Η επίκαιρη ερώτηση κατατίθεται σε συνέχεια των πολύ μεγάλων κι ανησυχητικών καθυστερήσεων στο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των έργων.

Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, "το Σπήλαιο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ένα μοναδικό μνημείο Σπηλαιολογίας - Παλαιοανθρωπολογίας, σταμάτησε την λειτουργία του το 2018, μετά από την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανάδειξης κι αναβάθμισής του. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων οριοθετήθηκε, εξ' αρχής στα μέσα του 2022. Το έργο περιλάμβανε τέσσερα υποέργα, τα οποία θα ολοκληρώνονταν μέσω ανάθεσης υπεργολαβιών. Όμως, τεράστιες καθυστερήσεις σε αυτές τις εργολαβίες έχουν εκτρέψει το χρονοδιάγραμμα.

Τον Μάιο του 2022 όταν η κυρία υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε το Σπήλαιο δεσμεύτηκε να λειτουργεί πλήρως μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Σήμερα, το Σπήλαιο παραμένει κλειστό, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών και σε ότι αφορά τα υποέργα συντήρησης, εντός του Σπηλαίου, αλλά και τα έργα αναβάθμισης του Μουσείου. Τέλος, σοβαρά ερωτήματα τίθενται σε σχέση και με την εκχώρηση χώρου για την λειτουργία αναψυκτήριου στην αλυσίδα "Γρηγόρης"".

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την υπουργό Πολιτισμού να προσέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής και να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τα έργα στο Σπήλαιο των Πετραλώνων και να αιτιολογήσει τις αιτίες των πολυετών καθυστερήσεων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα