Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Σχηματίστηκε δικογραφία για τους 80 τόνους λαδιού που εξαφανίστηκαν από τον Συνεταιρισμό Πολυγύρου

- Τον Οκτώβριο του 2023 είχε προηγηθεί καταγγελία για κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου από τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Πολυγύρου

- Ερευνάται η αφαίρεση άνω των 80 τόνων ελαιολάδου


Μετά από εμπεριστατωμένη και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, στον συνεταιρισμό.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2023, στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, καταγγέλθηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου, από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εν λόγω συνεταιρισμού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω αδικήματα, με χρόνο τέλεσης που προσδιορίζεται από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη.

Η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου, για το οποίο διερευνάται η αφαίρεσή του, υπερβαίνει τους 80 τόνους. Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η Εισαγγελία Πολυγύρου στην οποία υποβλήθηκε προ ημερών ο φάκελος από την Ασφάλεια, ζήτησε, σε αυτήν τη φάση της έρευνας, να εξεταστούν ως ύποπτοι πέντε μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού, που είχαν την ευθύνη της φύλαξης του λαδιού.

Κατόπιν ενεργειών του Τμήματος Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του αγροτικού συνεταιρισμού έχει σφραγισθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα