Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι αγρότες με τα τρακτέρ στο κέντρο του Πολυγύρου -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με κόρνες και αναμμένους φάρους οι αγρότες των Βραστάμων μπήκαν στον Πολυγύρο και απέκλεισαν το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Με πάνω από 70 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη βόρεια Χαλκιδική συμμετείχαν στην διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Ενότητα και στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Οι αγρότες δεν κατάφεραν να συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Αικατερίνη Ζωγράφου, η οποία το διήμερο 11 & 12 Φεβρουαρίου συμμετέχει στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, δήλωσε: «Σεβόμαστε απόλυτα τις αγωνίες των αγροτών τόσο της Χαλκιδικής όσο και όλης της Ελλάδας, που πλήττονται ποικιλοτρόπως. Όπως έχουμε δεσμευτεί, βρισκόμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επίλυση τόσο των επίκαιρων όσο και των διαχρονικών προβλημάτων που απασχολούν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Προβλήματα όπως η ακαρπία της ελιάς στη Χαλκιδική, το κόστος του αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, τα θέματα με τις χρήσεις γης και τους δασικούς χάρτες, τα παρανόμως εισαγόμενα προϊόντα, το ζήτημα της μεγάλης ψαλίδας μεταξύ των τιμών των κτηνοτροφικών προϊόντων και των τιμών καταναλωτή, αλλά και πλήθος ακόμη ζητημάτων, που έχουμε ήδη μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και σε άλλους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης. Η πρωτογενής παραγωγή συνιστά πυλώνα της τοπικής αλλά και της εθνικής μας οικονομίας με κοινωνικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις, ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η στήριξή της αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας».

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους παρέδωσε η αντιπροσωπία των αγροτών από τα Βράσταμα, στο δήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Εμμανουήλ.

Ο δήμαρχος συζήτησε αρκετή ώρα μαζί τους και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, που συντάσσονται μ’ αυτά των συναδέλφων τους, ενώ ειδικότερα ζητούν ένα βελτιωμένο νομοθετικό πλαίσιο καταχώρησης των οριστικών δικαιωμάτων τους επάνω σε εκτάσεις γης, που έχουν χαρακτηριστεί δασικές, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν και να μεταβιβάζουν νόμιμα αυτές τις εκτάσεις. Πρόκειται για ένα αίτημα, που αφορά στην ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα ξεκαθαρίζει τους τίτλους των εκτάσεών τους, θα καθορίζει την πλήρη κυριότητα αυτών και θα τους δίνει ξεκάθαρα δικαιώματα αγροτικής χρήσης και καλλιέργειας.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Με χαρά θα είμαι δίπλα σας σ’ αυτόν τον αγώνα και πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους τρεις βουλευτές Χαλκιδικής, αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη, πρέπει να προκαλέσουμε μία συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δούμε επισταμένα το θέμα σας”. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ορμύλιας- Πρωτογενούς Τομέα, Παύλος Στεφανίδης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα