Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Πολυγύρου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο BELC

Ο Δήμος Πολυγύρου καινοτομεί με την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη, μαζί με τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «Building Europe with Local Councilors» (BELC).

Το Δίκτυο που ιδρύθηκε το 2022 αποτελείται από αιρετούς εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη κι έχει ως στόχο να προωθήσει τη στενή συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των μελών του. Ο Δήμος Πολυγύρου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Γιώργου Εμμανουήλ, είναι ένας από τους 27 δήμους της Ελλάδας και τους περίπου 1000 δήμους όλης της Ευρώπης που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Δίκτυο.

Μέσα από τη συμμετοχή του στο δίκτυο BELC, ο Δήμος Πολυγύρου μπορεί να έχει προνομιακή πρόσβαση σε επίσημες πηγές επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε εξ’ αποστάσεως είτε δια ζώσης.

“Η ένταξη του Δήμου Πολυγύρου στο συγκεκριμένο Δίκτυο είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που ήδη έχουμε δρομολογήσει ως νέα δημοτική αρχή, ώστε να τον μετεξελίξουμε σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό και καινοτόμο Δήμο. Σταθερή μου θέση εξάλλου είναι ότι οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ευρώπης. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Το δίκτυο BELC παρέχει τη δυνατότητα στοχευμένης κι εξειδικευμένης πληροφόρησης σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη του Δήμου Πολυγύρου, όπως η χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων κι έργων που στοχεύουν στην αειφορία, την ενεργειακή και κλιματική ουδετερότητα, την κυκλική οικονομία, την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία έξυπνων πόλεων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα