Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η κ. Ζωγράφου στη Γ.Σ. των Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών «AREFLH»

Η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών «AREFLH» πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την παρακολουθεί και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

Το Συνέδριο έχει θέμα τις «Προκλήσεις και τις προοπτικές της γεωργίας στην Ευρώπη» και η κ. Ζωγράφου ήταν από τους βασικούς ομιλιτές.

Η κ. Ζωγράφου δήλωσε: "Φιλοξενούμε και διοργανώνουμε σήμερα, τη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιφερειών και Παραγωγών AREFLH στη Θεσσαλονίκη.
Κοινές και επίκαιρες αγωνίες και προτάσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη γεωργία, την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ, την επάρκεια τροφίμων, τη διαχείριση του νερού, την ενδυνάμωση του αγροτικού πληθυσμού.
Μια συλλογική και τεκμηριωμένη φωνή διεκδίκησης προς τα Ευρωπαϊκά όργανα διαμόρφωσης πολιτικών.  Συγχαρητήρια στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ για την άψογη διοργάνωση".

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η «AREFLH» η οποία πλέον απαρτίζεται από 13 ευρωπαϊκές χώρες, έχει σημαντική συμβολή στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Στόχος της είναι η ενεργή προάσπιση των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των περιφερειών και των παραγωγών φρούτων και λαχανικών, λειτουργώντας ως κινητήρια δύναμη για εκείνους.

Επιπλέον, φέτος θα ξεκινήσει ένα νέο έργο με στόχο τη βελτίωση της υγείας του εδάφους για τη μείωση της διάβρωσης, τη μείωση του αντίκτυπου της εκτεταμένης χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, την αύξηση της αποθήκευσης νερού, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας αλλά και της συνολικής ανθεκτικότητας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα