Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένταξη χρηματοδότησης του έργου: «Ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Προποντίδας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

"Το’πε και το’κανε" ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος. Χρειάστηκαν μόλις δύο 24ωρα από την ανακοίνωση στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, για να σταλεί και επίσημα στον Δήμο Νέας Προποντίδας η απόφαση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου: «Ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Προποντίδας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».


Το ποσό χρηματοδότησης είναι 10.210.000 € και περιλαμβάνει: τη μελέτη, την ανέγερση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ηλεκτροδότηση των κτιρίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία δημοπράτησης, η οποία και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Η ευαισθησία μας για τα άτομα με αναπηρία μπορεί να «άγγιξε» την πολιτική ηγεσία την οποία και ευχαριστούμε θερμά, αλλά αυτό που την έπεισε για ακόμη μία φορά ήταν η ετοιμότητα μελετών και διαδικασιών. Το έργο είναι ήδη δημοπρατημένο και αυτό σημαίνει ότι με το που θα έχουμε στα χέρια μας την απόφαση χρηματοδότησης μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα, ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή σύμβασης.
Κάθε απόφαση για νέο σχολείο είναι για εμάς μία ιδιαίτερα χαρούμενη και ξεχωριστή στιγμή, πόσο μάλλον όταν αφορά στην ειδική αγωγή. Διεκδικούμε το καλύτερο για τα ΑΜΕΑ, στοχεύοντας στην εκπαίδευσή τους και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


Λίγα λόγια για το έργο

Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος για την μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Ποτίδαιας και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Νέας Προποντίδας του Δήμου Νέας Προποντίδας με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος με λειτουργικούς χώρους, προσβάσιμους σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε οικόπεδο της Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς.
ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Νέας Προποντίδας

Κτίριο 3
Το κτίριο 3 στεγάζει τις βασικές εκπαιδευτικές λειτουργίες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Νέας Προποντίδας που περιλαμβάνει τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια τους χώρους διοίκησης, καθώς και τις απαραίτητες βοηθητικές λειτουργίες του σχολείου.
Το κτίριο είναι διώροφο, διατάσσεται επίμηκες με κεντρικό διάδρομο για αμφίπλευρη εξυπηρέτηση των χώρων και η κατακόρυφη κυκλοφορία εξυπηρετείται από δύο κλιμακοστάσια, το κεντρικό με ανελκυστήρα κατάλληλων διαστάσεων για Α.μ.Ε.Α. και το δευτερεύον με άμεση έξοδο στον αύλειο χώρο.
Στο ισόγειο χωροθετείται ενιαία η ενότητα των χώρων διοίκησης με κατάλληλη διαρρύθμιση έτσι ώστε να είναι σε επαφή με την είσοδο του κτιρίου αλλά και με τον αύλειο χώρο. Στη συνέχεια διαμορφώνεται ενότητα με μέρος των κοινωνικών χώρων (κυλικείο, αίθουσα φαγητού, βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο) και κάποια εργαστήρια που είναι επιθυμητή η χωροθέτηση τους στο ισόγειο.
Στον όροφο έχουν χωροθετηθεί οι αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και ειδικοί χώροι σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα.
Οι χώροι υγιεινής αποτελούνται από 6 μονάδες, που έχουν χωροθετητηθεί στο κτίριο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να είναι σε άμεση επαφή με τις αίθουσες και τα εργαστήρια και να διευκολύνεται με αυτόν τον τρόπο η κίνηση των μαθητών.

Κτίριο 3-Β
Το κτίριο 3-Β στεγάζει την Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και την Αίθουσα σωματογνωσίας & αισθητηριακής αγωγής. Στην επιφάνεια της Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων συμπεριλαμβάνεται η επιφάνεια του "περιπτέρου" διάθεσης έργων των μαθητών/τριών. Η αίθουσα επιτελεί διττό ρόλο και ως αίθουσα γυμναστικής καθώς δεν έχει σταθερά καθίσματα, και είναι σε άμεση επαφή με το υπόστεγο γυμναστικής και τον αύλειο χώρο. Έχει διαμορφωμένη υπερυψωμένη σκηνή, αποδυτήρια, αποθήκη, WC ΑΜΕΑ και αναβατόριο κατακόρυφης κίνησης για την ευχερή μετακίνηση ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους και γύρω από την σκηνή.

Υπαίθριοι χώροι
Ο αύλειος χώρος του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Νέας Προποντίδας περιλαμβάνει υπαίθριους και στεγασμένους χώρους διαλείμματος καθώς και ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϋ για τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν. Ποτίδαιας.

Κτίριο 1
Το κτίριο 1 έχει ανάλογη διάταξη με το κτίριο 3 καθώς στεγάζει τις βασικές λειτουργίες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν. Ποτίδαιας, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις που προκύπτουν από την κάλυψη των αναγκών του κτιριολογικού του προγράμματος.

Κτίριο 1-Β
Αντίστοιχα με τις αρχές σχεδιασμού του κτιρίου 3-Β.

Κτίριο 2
Το κτίριο 2 στεγάζει τις υποδομές της φυσικοθεραπείας. Ειδικότερα, στο εν λόγω κτίριο περιλαμβάνονται η αίθουσα υδροθεραπείας, η κολυμβητική δεξαμενή με ειδική διάταξη για την ασφαλή χρήση αυτής, χώροι άσκησης, γραφεία και χώροι του προσωπικού του κτιρίου, W.C/DC/αποδυτήρια και λοιποί βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, χώρος αναμονής).

Κτίριο 4-5
Πρόκειται για την πλήρως εξοπλισμένη κατοικία για άσκηση των μαθητών στην αυτόνομη διαβίωση. Έχει χωροθετηθεί στη νοτιοδυτική πλευρά του οικοπέδου σε επαφή με τον αγρό το θερμοκήπιο της σχολικής μονάδας. Στον ίδιο κτιριακό όγκο συμπεριλαμβάνονται και οι αποθήκες που εξυπηρετούν το μάθημα της γεωπονίας (αγρός, θερμοκήπιο).

Υπαίθριοι χώροι
Πέρα από τους υπαίθριους και στεγασμένους χώρους διαλείμματος και το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϋ για τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών η σχολική μονάδα διαθέτει και τον μικρό αγρό και το θερμοκήπιο που χρησιμοποιείται από κοινού με ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα