Από 24 Σεπτεμβρίου οι ψεκασμοί σε Μεγάλη Παναγία, Ουρανούπολη και Γαλάτιστα και ακολουθούν Νικήτη, Γομάτι, Νέα Ρόδα και Ιερισσός
Ξεκινά στη Χαλκιδική ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χαλκιδικής.
Το πρόγραμμα αφορά επτά τοπικές κοινότητες, με τις πρώτες επεμβάσεις να ξεκινούν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.
Οι ημερομηνίες των ψεκασμών
| Περιοχή | Έναρξη | Διάρκεια |
|---|---|---|
| Μεγάλη Παναγία | 24/9 | 7 ημέρες |
| Ουρανούπολη | 24/9 | 3 ημέρες |
| Γαλάτιστα | 24/9 | 7 ημέρες |
| Νικήτη | 25/9 | 8 ημέρες |
| Γομάτι | 26/9 | 7 ημέρες |
| Νέα Ρόδα | 28/9 | 4 ημέρες |
| Ιερισσός | 28/9 | 4 ημέρες |
Η ΔΑΟΚ Χαλκιδικής καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να συνεργάζονται με τα συνεργεία και να ελέγχουν τακτικά τους ελαιώνες τους, ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία για τυχόν προβλήματα.
Ιδιαίτερη προσοχή ζητείται στον καθαρισμό των ελαιώνων από έντονη βλάστηση και κλαδιά, καθώς και στην εξασφάλιση πρόσβασης στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα, ώστε τα συνεργεία να μπορούν να πραγματοποιούν απρόσκοπτα τους ψεκασμούς. Η ΔΑΟΚ επισημαίνει ότι η δυσκολία πρόσβασης μπορεί να επηρεάσει τόσο την ασφάλεια των ψεκαστών όσο και την αποτελεσματικότητα της επέμβασης.
Τι ισχύει για παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές
Όσοι παραγωγοί δεν επιθυμούν να ψεκαστούν τα κτήματά τους πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τον αρχιεργάτη του συνεργείου. Παράλληλα, οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν ευδιάκριτη και κατάλληλη σήμανση στους ελαιώνες τους.
Η ΔΑΟΚ υπενθυμίζει ακόμη ότι η συγκομιδή των ελαιοκάρπων πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον επτά ημέρες μετά την τελευταία επέμβαση, σύμφωνα με τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής.
Για πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Χαλκιδικής στα 23713 51431, 23713 51271 και 23713 51436.









