Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πάνω από τις καμμένες περιοχές της Μόλα Καλύβα - Ο δήμος Κασσάνδρας ξεκίνησε τις παρεμβάσεις -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα στις 22 Σεπτεμβρίου σημάδεψε το Δήμο Κασσάνδρας. 

Δέκα μέρες μετά ο Γιάννης Σαρακατσάνος καταγράφει άνωθεν την καταστροφή και οι εικόνες προκαλούν θλίψη για όσα προξένησε η φωτιά στο πέρασμά της. 

Το καταπράσινο δάσος των πεύκων της Μόλα Καλύβα έγινε στάχτη και τα δέντρα έμειναν καμμένα σπιρτόξυλα. Οι φλόγες φαίνεται πως έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και αυτά γλύτωσαν χάρη στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών. 

Μπορεί 1.200 στρέμματα δάσους και ελαιοκαλλιεργειών να έγιναν στάχτη, όμως τώρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και την αποκατάστασή της. 

Ο Δήμος Κασσάνδρας δίνει μάχη με το χρόνο. Όπως λέει στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, οι εργασίες των υπηρεσιών του Δήμου είναι σε εξέλιξη. «Έχουμε ολοκληρώσει  ήδη τον καθαρισμό των πρανών και συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τις εργασίες στα αντιπλημμυρικά έργα. Το έδαφος παρουσιάζει ιδιαίτερη μορφολογία και σχεδιάζουμε τα σημεία που θα παρέμβουμε.  Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να θωρακίσουμε την πληγείσα περιοχή πριν ξεκινήσουν οι κακοκαιρίες του χειμώνα» ανέφερε ο κ. Κοντός. 

 

Ο  Δήμος Κασσάνδρας επίσης σχεδιάζει και τον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Μόλα Καλύβα. Στο μεταξύ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περνούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου οι εργασίες κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Τ.Κ. Κασσανδρινού, στην περιοχή Μόλα – Καλύβα. 

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα