Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου... ανοίγει παράθυρο στη Γαλλία

Η γαλλική σημαία κυματίζει μαζί με την ελληνική στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη Γαλλίδα εκπαιδευτικό Anne Savignac Vernier, του γαλλικού σχολείου Caisse Des Ecoles Nimes, που θα φιλοξενηθεί αυτήν την εβδομάδα στο σχολείο του Πολυγύρου.

Η επίσκεψή της γίνεται στο πλαίσιο προγράμματος, με στόχο τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών, που ξεκίνησε με την έναρξη του σχολικού έτους η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, Μαίρη Κολέτα. 

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, υποστηρίζοντας πάντα πρωτοποριακές δράσεις προωθεί καινοτόμες πρακτικές και στηρίζει τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έτσι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, ενώ οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών συνεργασίας. Σήμερα λοιπόν οι μαθητές καλωσόρισαν και υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη Γαλλίδα εκπαιδευτικό, χαρίζοντάς της ο καθένας/καθεμιά ένα μικρό συμβολικό δώρο καρδιάς. 

Η παρουσία και η συνεισφορά της εκπαιδευτικού της Γαλλικής Γλώσσας, Χριστίνας Χατζηπαντελή ήταν καταλυτική, καθότι ως γνώστρια της γλώσσας και με βαθιά γαλλική κουλτούρα κατάφερε να εξοικειώσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και φιλοξενούμενη πολύ γρήγορα.

 

Στη συνέχεια η Anne Savignac Vernier με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε τα μαθήματα της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας, της Πληροφορικής και της Φυσικής Αγωγής και αντάλλαξε πληροφορίες και εμπειρίες με τους μαθητές. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα