Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Λ. Κονιόρδου στο Σπήλαιο Πετραλώνων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη και διαφύλαξη του Σπηλαίου Πετραλώνων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, που επισκέφθηκε χθες τη Χαλκιδική.

Η κ. Κονιόρδου ξεναγήθηκε στο Σπήλαιο Πετραλώνων και διαβεβαίωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα κατατεθεί η μελέτη στην Περιφέρεια για την διαφύλαξη του Σπηλαίου.

Η υπουργός επισκέφθηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου είχε συνάντηση με το ΔΣ της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και συζητήθηκε η άμεση λειτουργία του Μουσείου.

Τα μέλη της Εταιρείας ενημέρωσαν την υπουργό για την εκκρεμότητα προμήθειας των προθηκών για τα αρχαιολογικά εκθέματα και τόνισαν ότι προτίθενται να συμβάλλουν ώστε το καλοκαίρι να λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο με τη συλλογή Λαμπρόπουλου. 

Την υπουργό συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου της, Βαγγέλης Πολίτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη και ο συντονιστής της Ν.Ε. Στέλιος Παπαματθαίου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα