Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής για το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, ως αποδέκτες πολλαπλών  ερωτημάτων για τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού ανακοινώνει προς ενημέρωση των πολιτών της Χαλκιδικής  τα εξής:

 

α) Οι  πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό ιατρό  ως 31/12/2018 δεν έχουν καμία κύρωση και δεν αποτελεί αυστηρά υποχρεωτική οδηγία .

 

β) Τα παραπεμπτικά και οι συνταγές των ιατρών που δεν είναι στο σύστημα του οικογενειακού ιατρού θα ισχύουν   όπως και σήμερα και δεν πρόκειται να αλλάξει .

 

γ) Δεν αποκλείεται κανένας από πουθενά και από τίποτα. Η σχέση τους με τους ιατρούς που επιλέγουν οι πολίτες  παραμένει ως έχει και ούτε θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον. Δηλαδή όλοι μπορούν να πηγαίνουν στο ιατρό τους και να εξυπηρετούνται όπως και παλαιότερα .

 

δ) Στην Χαλκιδική το 95% των  οικογενειακών  ιατρών είναι στα Κέντρα Υγείας.

 

Για όσους θέλουν να εγγραφούν μπορούν να επισκεφτούν το  κοντινό Κέντρο υγείας και να γραφτούν χωρίς την βοήθεια μεσαζόντων.(Από τον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονται πολύ λίγες συμβάσεις με αυτοαπασχολούμενους ιατρούς.)

 

ε) Όπου δεν υπάρχει οικογενειακός ιατρός ισχύει το παρόν καθεστώς

 

στ) Όσον αφορά την περιοχή του Πολυγύρου από τον σχεδιασμό  αναμένεται από έτους 2019  η δημιουργία ΤΟΜY .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα