Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική ο Απόστολος Τζιτζικώστας -ΦΩΤΟ-

Επίσκεψη σε οικισμούς του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη Ν. Καλλικράτεια, τη Ν. Τρίγλια και τα Ν. Μουδανιά, όπου συναντήθηκε με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον τουρισμό και την εστίαση και αγρότες, συζητώντας για τα ζητήματα της περιοχής.

 

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» μετά την επίσκεψή του στις περιοχές του Δήμου Νέας Προποντίδας, επισήμανε τα έργα που έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

 

«Στα Ν. Μουδανιά αρχίσαμε ήδη τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της περιοχής Αλμύρας και του ρέματος Διονυσίου. Αξιοποιήσαμε τις υδρευτικές γεωτρήσεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας, όπου επίσης έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, με την αξιοποίηση δημοτικού κληροδοτήματος για τη δημιουργία ΚΗΦΗ, με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Στον τομέα της παιδείας, κατασκευάζουμε ήδη το 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών και το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας και παράλληλα προχωράμε άμεσα στην κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών.

 

Ολοκληρώσαμε επίσης σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας την προμήθεια εξοπλισμού στα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης. Αντικαταστήσαμε τον αμίαντο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, διασφαλίζοντας την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ παραδώσαμε σε χρήση το Γενικό Λύκειο Ν. Καλλικράτειας.

Στη Ν. Τρίγλια αποκαταστήσαμε τις παλιές χωματερές, προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας τον οικισμό τουριστικά. Για εμάς η ανάπτυξη της Χαλκιδικής είναι συνυφασμένη με τη συνολική πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς κύριες παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, που αποτελούν βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού μας σχεδίου, μαζί με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Εμείς δεν θυμόμαστε τη Χαλκιδική μόνο τα καλοκαίρια, αλλά παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια κάθε μέρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δυναμώνουμε κάθε μέρα τη Χαλκιδική, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Σε περιοχές του Δήμου Σιθωνίας 

O κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Χαλκιδικής επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο, τη Νικήτη, τη Σάρτη, τη Συκιά και το Νέο Μαρμαρά, συζητώντας με κατοίκους τα θέματα που απασχολούν συνολικά το Δήμο Σιθωνίας, αλλά και την προετοιμασία τους για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, αλλά και το ΚΑΠΗ Νικήτης, όπως και σειρά άλλων υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα εξαιρετικά σημαντικά έργα της Περιφέρειας, σε όλους τους τομείς, με έμφαση τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κάθε οικισμού ξεχωριστά: «Το έργο μας είναι εμφανές και στη Χαλκιδική. Στο δεύτερο πόδι αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση, η οποία εκκρεμούσε επί πολλά χρόνια. Λύνοντας σταδιακά και τα ζητήματα προσβασιμότητας δίνουμε νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ οι ενισχύσεις μας στις τουριστικές επιχειρήσεις αναβαθμίζουν αποφασιστικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό φροντίζουμε και ο οδικός άξονας που συνδέει τη Θεσσαλονίκης με το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και με πιο ποιοτικό τρόπο μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Επισκέφτηκα τον Άγιο Νικόλαο, όπου ολοκληρώσαμε τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου ‘Ζηνόζη’ του Δήμου Σιθωνίας και διασφαλίσαμε ποιοτικό πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στη Νικήτη ολοκληρώσαμε τη μεγάλη παρέμβαση για την ανάπλαση της παραλίας, ολοκληρώσαμε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου που προσφέρει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ολοκληρώσαμε τις εργασίες στο Γυμνάσιο και τα έργα για την κατασκευή κτιρίου Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ κατασκευάσαμε και το διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο. Προγραμματίσαμε το μεγάλο έργο των αναγκαίων κυκλοφοριακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη Σιθωνία.

Στη Συκιά δημοπρατούμε την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του κεντρικού ρέματος και ολοκληρώνουμε την κατασκευή λιμενίσκου μικρών σκαφών της περιοχής. Στη Σάρτη πέρσι αποδείξαμε την ετοιμότητά μας για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προστατεύοντας μια δύσκολη περιοχή για κατασβέσεις, χάρη στη άμεση και έγκαιρη επέμβασή μας, ενώ καθαρίσαμε άμεσα την περιοχή για να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον και η φετινή τουριστική περίοδος. Στο Ν. Μαρμαρά ολοκληρώσαμε τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και ενισχύουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Ολοκληρώσαμε επίσης τις παρεμβάσεις μας στο Γυμνάσιο του Ν. Μαρμαρά, με την αναβάθμιση του σχολείου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Λόγια λίγα, έργα πολλά και για τη Σιθωνία».

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα