Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μηνύματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα αναφέρει: 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει έναν δημιουργικό αγώνα για την στήριξη του δημοσίου αγαθού της εκπαίδευσης. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το γονεϊκό κίνημα μπορούν με την δημιουργικότητά τους να προβάλλουν ένα νέο εκπαιδευτικό και κοινωνικό παράδειγμα. Αντίπαλος μας σε αυτή την προσπάθεια είναι τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να συμβάλλουμε όλοι στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στα εκπαιδευτικά κενά και στα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική στέγη, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και με μοναδικό γνώμονα την καθημερινή βελτίωση της εικόνας της δημόσιας παιδείας. 

Θέλουμε ένα δημοκρατικό, δημιουργικό σχολείο συμπερίληψης, με τις ανάγκες του μαθητή στο επίκεντρο και με στήριξη στον εκπαιδευτικό που καλείται να επιτελέσει το κρίσιμο κοινωνικό λειτούργημα της μεταλαμπάδευσης της γνώσης. Ιδιαίτερα η σκέψη μας είναι και φέτος στους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα πάρουν για ακόμη μία χρονιά στην πλάτη τους το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, επαναλαμβάνοντας αυτό που υπογραμμίζει εδώ και δεκαετίες η παιδαγωγική επιστήμη, ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτική σταθερότητα χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος αναφέρει: 

Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη στόχους, ελπίδες και προσδοκίες αλλά και εύλογες ανησυχίες, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού το σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και συνδέεται με τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της γνώσης. Το σημαντικότερο όμως είναι η σφαιρική εκπαίδευση και όχι η κατάκτηση στείρων γνώσεων. Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει στους νέους μας τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας. Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή αρχή στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, αναφέρει:

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο, αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Η σημερινή μέρα είναι γεμάτη συναισθήματα χαράς, αγωνίας, προσμονής, αλλά και ευθύνης όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για τους γονείς των μαθητών.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια νέα χρονιά, δημιουργική και εποικοδομητική, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Στους γονείς των μαθητών καλή δύναμη και υπομονή.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα