Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Καθυστερεί το υπουργείο την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τη θεομηνία

«Οι παραγωγοί της Χαλκιδικής θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν σύντομα οι ταμειακές τους ανάγκες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», υπογραμμίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

 

«Με καθυστέρηση σχεδόν δύο μηνών ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε εγγράφως κι επισήμως στο αίτημα του αγροτικού κόσμου της Χαλκιδικής για απόδοση προκαταβολής μέρους της αποζημίωσης στους παραγωγούς εκείνους που καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου», αναφέρει η κ.Μάλαμα. Το συγκεκριμένο αίτημα είχε κατατεθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την την ίδια στις 6 Αυγούστου.

 

" Η απόδοση προκαταβολής ενός τμήματος των δικαιούμενων αποζημιώσεων θα τόνωνε τη ρευστότητα της αγροτικής οικονομίας της Χαλκιδικής, καθώς θα επέτρεπε στους αγρότες να πληρώσουν τρέχουσες υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες. 

Δυστυχώς ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε με επίσημο έγγραφό του ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία απόδοση προκαταβολής αποζημίωσης. Συγκεκριμένα στην υπ. αριθμ. 462/201828 απάντησή του στην κοινοβουλευτική ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι :

“Το μέτρο της προκαταβολής έναντι αποζημίωσης ενεργοποιείται, σύμφωνα με τον ανωτέρω Κανονισμό, μόνον όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού είναι μικρότερα των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να δίδεται προκαταβολή και, στη συνεχεία, εφόσον υπάρξουν τα ανάλογα διαθέσιμα, ο παραγωγός να παίρνει το υπόλοιπο της αποζημίωσής του. Είναι προφανές ότι ο Ε.Λ.Γ.Α. δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα…”

 

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί της Χαλκιδικής θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν σύντομα οι ταμειακές τους ανάγκες από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων" υπογραμμίζει η κ. Μάλαμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα