Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Όχι σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τένεδο είπε το Δημοτικό Συμβούλιο

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας η αίτηση ιδιώτη για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τένεδο. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κρίθηκε ότι το θέμα θα επηρεάσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

 

Η σχετική απόφαση αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο αποφασίζεται η απόρριψη της συγκεκριμένης αίτησης και στο δεύτερο δηλώνεται η γενική θέση του Δήμου για αδυναμία λειτουργίας ανάλογων δομών.

 

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στην εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι η άρνηση για λειτουργία δομής προσφύγων δεν απορρέει από ρατσιστικά κίνητρα αλλά πραγματικές καταστάσεις και αδυναμίες.

 

"Ο Δήμος Ν. Προποντίδας είναι ένας τουριστικός Δήμος, ο οποίος δέχεται χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο και οι ανάγκες για υποδομές διαρκώς μεγαλώνουν. Οι δυσκολίες στην ύδρευση, που επιτείνονται εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας, αλλά και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου αποδεικνύουν την πραγματική αδυναμία που υπάρχει. Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι πολλές αυθαίρετες κατοικίες στο Δήμο μας , που δεν υδροδοτούνται και δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης, καθώς και η πληθυσμιακή αύξηση του καλοκαιριού (από 40.000 σε 400.000), η θέση μας είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα