Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιπλημμυρικά έργα 7,3 εκατομ. ευρώ στην Ορμύλια

 Την έγκριση πόσου 7.368.000 ευρώ με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, πέτυχε η δημοτική αρχή Πολυγύρου για την εκτέλεση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων, τα όποια προβλέπεται να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο για μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ορμύλιας. 

 

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ολοκληρωμένο υπόγειο δίκτυο όμβριων υδάτων με πολλαπλούς υπόγειους αγωγούς, οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανοικτό συνδετήριο αγωγό, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ορμύλιας, και θα παροχετεύεται το τελικό προϊόν στο Χαβρία. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Ορμύλιας, αφού δε θα δέχεται πλέον όμβρια ύδατα και θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός όμβριων και λημμάτων. 

 

Στη συνέχεια για τον οικισμό των Ψακουδίων, που διαχέεται από τρεις χείμαρρους, προβλέπεται η κατασκευή 2 κιβωτοειδών αγωγών κλειστού τύπου για τους 2 χείμαρρους και 1 αγωγό ανοικτού τύπου, οι οποίοι θα υποδέχονται τόσο τα υπόγεια όσο και τα επιφανειακά νερά στέλνοντάς τα στη θάλασσα.

 

Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. "Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη κ. Απ.Τζιτζικώστα που στήριξε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να καταλήξει επιτυχώς, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Συνεχίζουμε…" ανέφερε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα