Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Eurobank στο Παλαιοχώρι

Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Παλαιοχωρίου έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Eurobank να καταργήσει το υποκατάστημα στο Παλαιοχώρι.

 

 Με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου, αποφασίστηκε η ενημέρωση όλου του κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών της περιοχής και των Μ.Μ.Ε. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας Eurobank Πολυγύρου την Πέμπτη 23/1/2020.

 

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αυγερινός, το κατάστημα Eurobank Παλαιοχωρίου είναι το μοναδικό κατάστημα της εν λόγω τράπεζας σε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Χαλκιδική και εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους από όλη την περιοχή.  "Είναι ένα κερδοφόρο κατάστημα που λειτουργεί επί δεκαετίες και που αναπτύσσεται συνεχώς, με βραβεύσεις τα τελευταία χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο. Εξυπηρετεί τη μισθοδοσία πολλών εργαζομένων στην περιοχή μας, πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και πολλούς συνταξιούχους, ηλικιωμένους και συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες" αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

 

Επιστολή του δημάρχου

Στο μεταξύ, επιστολή προς τη Διοίκηση της Eurobank, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την επικείμενη κατάργηση του τραπεζικού καταστήματος της κοινότητας Παλαιοχωρίου απέστειλε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ζητώντας να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση.

 

Στην επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, ο κ. Βαλιάνος, επισημαίνει πως «το κατάστημα της Eurobank Παλαιοχωρίου είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και εξυπηρετεί μία περιοχή που καταλαμβάνει μία τεράστια γεωγραφική έκταση» και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει με ομόφωνη απόφασή του την έντονη διαμαρτυρία του και έχει μάλιστα προγραμματίσει και σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κατάστημα Πολυγύρου, όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι εργασίες του Καταστήματος Παλαιοχωρίου. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, ζητώντας σας να δείξετε την δέουσα κατανόηση, σχετικά με την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του Καταστήματος Παλαιοχωρίου, που εξυπηρετεί πάμπολλες ανάγκες στην περιοχή μας. Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε ότι στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.»

 
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Κ. Μάλαμα

Κοιινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το θέμα της κατάργησης του τραπεζικού υποκαταστήματος της Eurobank στο Παλαιοχώρι.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί πολύ σημαντικές ανάγκες, σε μία περιοχή που ταλαιπωρείται από δύσβατο οδικό δίκτυο. Την ίδια στιγμή, οι πάσης φύσεως διατραπεζικές συναλλαγές χρεώνονται πλέον με υπέρογκες χρεώσεις και παρά τις υποτιθέμενες αντιδράσεις του αρμοδίου Υπουργού, οι τράπεζες αντί να μειώνουν τα κόστη των τραπεζικών τους υπηρεσιών επιβαρρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Κατά συνέπεια, -επισημαίνει η κ. Μάλαμα- εάν καταργηθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, οι πολίτες κι οι επιχειρηματίες που συναλλάσοντα με τη συγκεκριμένη τράπεζα θα υφύστανται, είτε την ταλαιπωρία μακρινών μετακινήσεων, είτε χρεώσεις από 2,5 ευρώ και άνω για κάθε συναλλαγή τους μέσω άλλης τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα ζητεί την ακύρωση κάθε σχεδιασμού κατάργησης του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, για να μην διαταρραχθεί η οικονομική καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή.

 

Επιστολή υποστήριξης του Απ. Πάνα

Τη στήριξή του στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου  εξέφρασε ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας με σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γρηγόριο Κατσιαρμά.

Ο κ. Πάνας αναφέρει:

"Ως Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής εκφράζω την αμέριστη στήριξη στην όμοφωνη απόφαση (ημ/νία:15/01/2020) του Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαιοχωρίου για την ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας EUROBANK Παλαιοχωρίου.

Είναι απόλυτα κατανοητό, ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί πολίτες της Βορειοανατολίκης Χαλκιδικής και κρίνεται αναγκαίο να παραμείνει, καθώς η έλλιψή του θα προκαλέσει πολλάπλές δυσκολίες στην καθημερινότητα πολλών εργαζομένων, συναταξιούχων αλλά και επιχειρηματιών, ενώ θα αποτέλεσει σημαντικό πλήγμα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τις τοπικές κοινότητες και παρέχουν τη δυνατότητα να μη θεωρηθούν αποκλεισμένες κοινωνικά αλλά και οικονομικά, όπου χρειαστεί θα παρέμβω με όλες τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα