Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή των Νέων Πλαγίων

Καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή των Νέων Πλαγίων και το οποίο εκτείνεται έως και την περιοχή της Σωζόπολης, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε σε περίπτωση εκτάκτων πλημμυρικών φαινομένων ν’ αποφευχθεί το ενδεχόμενο υπερχείλισης και πλημμυρών.

 

Οι εργασίας αφορούσαν την απομάκρυνση των φερτών υλικών, τα οποία συσσωρεύτηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

 

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Μανώλης Καρράς ανέφερε σχετικά: «Το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι για εμάς ύψιστης προτεραιότητας. Γι’ αυτό παρεμβαίνουμε -στο πλαίσιο του εφικτού- και προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους φαινόμενα.». Επίσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κα. Ζωγράφου Κατερίνα και κ. Τζηρίτη Απόστολο.

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως ένα πολύ μεγάλο έργο για τον Δήμο μας, το έργο «Αποστράγγιση Όμβριων Υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας» συνολικού προϋπολογισμού 12.238.800€, εντάχθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας της παράκτιας ζώνης του Δήμου μας από τον Αγ. Μάμα έως την Ηράκλεια, με την κατασκευή τεχνικών έργων στις κοίτες των ρεμάτων για τη θωράκιση και προστασία από τις συνέπειες των έντονων βροχοπτώσεων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα