Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Ανησυχία για το μέλλον ταχυδρομικών ή τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Χαλκιδική

Τα αρμόδια υπουργεί​α Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης διαβίβασαν τις απαντήσεις τους στη Βουλή, στις ερωτήσεις που κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα για το μέλλον του δίκτυο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική και για το υποκατάστημα της Eurobank στο Παλαιοχώρι.

 

Υπενθυμίζεται ότι καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών είναι να μην επιβαρυνθεί άλλο η ζωή στα χωριά της Χαλκιδικής και να διατηρηθούν οι υποδομές εξυπηρέτησης του πολίτη και της οικονομικής δραστηριότητας στο ακέραιο. 

 

"Δυστυχώς, η κυβέρνηση διατηρεί την αβεβαιότητα, αποφεύγοντας να απαντήσει ξεκάθαρα" επισημαίνει η κ. Μάλαμα.

Σε ότι αφορά το δίκτυο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, όπως επισημαίνεται στην απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας (Α.Π. 4.3/58), “σε ότι αφορά τα ταχυδρομικά καταστήματα στη Χαλκιδική, δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας σε κάποιο από αυτά, στην παρούσα φάση”.

 

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά την Eurobank, ο αρμόδιος υπουργός, δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα και παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία από την πλευρά της δηλώνει επίσης “αναρμόδια”, αλλά όπως αναφέρει στην απάντησή της, “η Επιτροπή είναι καταρχήν αναρμόδια να επιληφθεί σε θέματα επιχειρηματικών αποφάσεων, οι οποίες λαμβάνονται με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια […] Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά, όμως, πρακτικές στον τραπεζικό τομέα και είναι δυνατόν αυτή η πληροφορία να συνεκτιμηθεί σε αυτές τις έρευνες”. 

 

"Απαίτηση των πολιτών της Χαλκιδικής είναι να μην υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του Νομού"αναφέρει η κ. Μάλαμα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα