Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα σε ορεινές κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τριών κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη και άλλα που εντάθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, επιλύονται με τρία έργα που μπαίνουν σε φάση υλοποίησης στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενταγμένα προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

 

Στο Παλαιοχώρι, ένα πρόβλημα που άπτεται τόσο της δημόσιας υγείας, όσο και της ποιότητας ζωής και το οποίο επιδεινώθηκε κατά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, οδεύει προς την επίλυσή του. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η παραλαβή της μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αριστοτέλη για το έργο: «Αποκατάσταση πλακοσκεπούς αγωγού αποχέτευσης Τ.Κ. Παλαιοχωρίου (περιοχή λαϊκής αγοράς)», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

 

Επίσης ξεκινά το έργο συντήρησης και επισκευής του οδικού άξονα Αρναίας- Στανού- Μελισσουργού, που περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση εκ νέου σε μήκος 200 μέτρων, με προϋπολογισμό 39.037,55 ευρώ.

 

Μέσω του ίδιου προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί και το έργο αποκατάστασης της καθίζησης του οδοστρώματος στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς της #Αρναίας, προϋπολογισμού 44.363,41 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση του οδοστρώματος σε μήκος 40 μέτρων με εκσκαφή, απομάκρυνση των ακατάλληλων υλικών, επίχωση με θραυστό υλικό κατάλληλης κοκκομετρικής διαβάθμισης και αποκατάσταση-ασφαλτόστρωση

 

Ο δήμαρχος, Στελιος Βαλιάνος αναφέρει: "Η φιλοσοφία του προγράμματος “16 Πρωτεύουσες” διαχέεται σε όλους τους τομείς και σε όλες τις κοινότητες στον Δήμο Αριστοτέλη.

 

Μετά την προώθηση αθλητικών υποδομών, την εκκίνηση για τον εκσυγχρονισμό λιμενικών υποδομών στις παραθαλάσσιες κοινότητες, την έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου της Ιερισσού, τη μέριμνα για τα παιδιά μας με τις παιδικές χαρές έξι κοινοτήτων, τις πρωτοβουλίες στον τομέα των υπηρεσιών, τρία ακόμα έργα μπαίνουν σε φάση υλοποίησης.

 

Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Νίκο Αυγερινό, Γιώργο Κούκο, Αλέξη Αντωνίου και Γιώργο Θαλασσινό, για την προσήλωση με την οποία φροντίζουν να είναι παρόντες σε όλα τα μέτωπα των αναγκών, αφιερώνοντας συχνά χρόνο πέραν του αναμενόμενου, ανταποκρινόμενοι αγόγγυστα σε κάθε απαίτηση.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Κάθε μέρα, είναι και ένα βήμα μπροστά..."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα