Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά 1.720.807 μετοχών της «Δουμπιά Μαλαματίνα Α.Ε» στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου δημόσια ευχαριστεί την εταιρεία «Οινοποιεία Ε.Μαλαματίνας & Υιός Α.Ε» μεγαλομετόχου της εταιρείας «Δουμπιά Μαλαματίνα Α.Ε» για τη δωρεά 1.720.807 μετοχών προς το Δήμο Πολυγύρου.

 

Ο δήμαρχος Αστ. Ζωγράφος σχολίασε:

"Από σήμερα η «ΔΟΥΜΠΙΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε» απέκτησε νέο μεγαλομέτοχο ,την καταξιωμένη εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. των αδερφών Σαράντη, μητρική εταιρεία της ΟΛΥΜΠΟΣ . Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί νέα εποχή για την περιοχή του Δήμου Πολυγύρου και ιδιαίτερα των Δουμπιών, αφού δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για ανάπτυξη και νέες ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Στη νέα αυτή προσπάθεια ο Δήμος Πολυγύρου θα σταθεί αρωγός, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι των Μετόχων με παράλληλο όφελος της Τοπικής Κοινωνίας".

Πάνω από 20 οι ενδιαφερόμενοι για τη Μαλαματίνα


Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξει χέρια η ιστορική οινοποιία Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ. Μία διαδικασία που ήδη «τρέχει» από την ΕΥ και την οποία ενεργοποίησαν οι πιστώτριες τράπεζες μιας και η οινοποιία που μετρά 125 χρόνια ζωής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες παρά την αναδιάρθρωση χρέους που υπήρξε προ τριετίας.

 

Ήδη πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως ξεπερνούν τους 20 οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Σαράντη που πρόσφατα είχε αποκτήσει και την εταιρεία Δουμπιά, συμφερόντων της Μαλαματίνα. Μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και το data room ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν πρόσβαση στα κρίσιμα στοιχεία γύρω απ’ την λειτουργία και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

 

Η πώληση της «Μαλαματίνας» αποτελεί στην ουσία απότοκο της αναδιάρθρωσης χρέους 35 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία προ ολίγων ετών, με ενέχυρο τις μετοχές της. Σήμερα το τραπεζικό χρέος ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ. Για τη μείωση του προ μηνών η εταιρεία προχώρησε στην πώληση της επίσης προβληματικής θυγατρικής της, «Δουμπιά» στην οικογένεια Σαράντη (Ελληνικά Γαλακτοπωλεία ΑΕ).

 

Την περίοδο του lockdown η «Μαλαματίνα» βρέθηκε σε αναστολή, καθώς λειτουργούσε μόνο το εμπορικό τμήμα, το οποίο εξυπηρετούσε τη ζήτηση από τα αποθεματικά.

 

Η εταιρεία παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών εξακολουθεί να κατέχει το 41% της εγχώριας αγοράς ρετσίνας, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν το 16% των πωλήσεων της. Γι αυτό και το brand «Μαλαματίνας» εξακολουθεί να θεωρείται ισχυρό.

 

Η εταιρεία έχει δύο οινοποιία στο Φάρο Αυλίδας, στην Εύβοια, και την Ασωπία Βοιωτίας, αλλά και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και εμφιαλωτήριο στη Θεσσαλονίκη. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα