Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τρεις Σέρβοι τουρίστες με κορωνοϊό στη Χαλκιδική

Τρεις Σέρβοι που πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τις προηγούμενες μέρες με προορισμό τη Χαλκιδική, βρέθηκαν θετικοί με κορωνοϊό. 

 

Οι τρεις Σέρβοι έχουν ενημερωθεί ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και παραμένουν στα δωμάτιά τους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Σέρβων που διαμένει σε χωριό της Κασσάνδρας, το οποίο είναι ασυμπτωματικό μαζί με το 5χρονο παιδί τους το τεστ του οποίου βγήκε αρνητικό. Το ζευγάρι εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει από τη Χαλκιδική και να επιστρέψει στη Σερβία.  

 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό δεδομένου ότι ο ξενοδόχος απαίτησε από τον ΕΟΔΥ έγγραφη διαβεβαίωση για να δώσει πίσω τα διαβατήρια τα οποία και πήρε κατά το check-in. Ο ξενοδόχος είναι υγειονομικός υπεύθυνος των τουριστών που φιλοξενεί και τιμωρείται με 5.000 ευρώ για το σπάσιμο της καραντίνας πελατών του.

 

Με κορονοϊό βρέθηκε και μια γυναίκα από την Σερβία σε χωριό της Σιθωνίας. Αναζητήθηκε από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στον Προμαχώνα από όπου και μπήκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου και παραμένει σε καραντίνα. 

 

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας παραμένει η Χαλκιδική καθώς, αν και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ συγκεκριμένο κατάλυμα στη Χανιώτη τελικά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου υπαναχώρησε, η σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αναζητείται λύση της τελευταίας στιγμής.

 

Ακυρώνουν τις κρατήσεις του Αυγούστου 

«Οι Σέρβοι είναι η ραχοκοκαλιά του τουρισμού της Χαλκιδικής αποτελώντας τον 60-70% του τουρισμού της περιοχής. Ήδη έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις σε κρατήσεις από Σέρβους και για τον Αύγουστο, αν και η απαγόρευση ισχύει προς το παρόν μέχρι και τις 15 Ιουλίου» είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμερισμάτων Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου. 

 

Συνολικά ο τζίρος των Σέρβων τουριστών άγγιξε πέρσι τα 420 εκατ. ευρώ  ενώ οι αφίξεις από τη γειτονική χώρα ξεπέρασαν το 2019 το 1 εκατ. «Αποτελούν τους βασικούς μας τουρίστες τα τελευταία δέκα χρόνια. Ελπίζω αυτό που έγινε με το κλείσιμο των συνόρων να μην επηρεάσει τις κρατήσεις της επόμενης χρονιάς. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι το κενό που θα δημιουργηθεί είναι δυσαναπλήρωτο» είπε ο κ.Παπαϊωάννου.

πηγή: ethnos.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα