Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δ.Τζανακόπουλος επισκέφθηκε τον Πολύγυρο

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος επισκέφθηκε τη Χαλκιδική και αρχικά είχε συνάντηση με τους διευθυντές A΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του νομού Χαλκιδικής, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα στο νομό.

 

Ο γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν αυτή τη χρονιά, επισήμανε ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δίνουν μία δύσκολη μάχη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με όλες του τις δυνάμεις θα βρίσκεται στο πλευρό τους, κυρίως στη μάχη ενάντια στην παραδοξολογία και στην ενημέρωση γονέων και μαθητών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συζήτησης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί σπατάλησε χρόνο, «είχαν στη διάθεσή τους 6 μήνες να σχεδιάσουν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του τόσο για τον αριθμό των παιδιών στις αίθουσες, τα κενά στους καθηγητές, τα ζητήματα καθαριότητας στα σχολεία, αλλά κυρίως για την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Στη συνέχεια ο Δ. Τζανακόπουλος, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του Τουρισμού, εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτικών συνεταιρισμών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Γραμματέας του κόμματος είχε τη δυνατότητα να ακούσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας στο νομό, τόσο από τις επιπτώσεις του ιού, αλλά κυρίως από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική περιφέρεια.

 

Στην παρέμβασή του τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία εντελώς διαφορετική οικονομική στρατηγική με ισχυρή ενίσχυση στους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας προκειμένου να περιοριστεί η ύφεση στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία, με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς οδήγησε τη χώρα σε υφεσιακή τροχιά από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν την έξαρση της πανδημίας. Ο γραμματέας του κόμματος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την αναγκαία και άμεση στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το πακέτο στήριξης στην οικονομία, όπως το είχε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα προγράμματα "Μένουμε Όρθιοι" και τη δέσμη των δέκα συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα