Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Καλύτερη η εικόνα στη Χαλκιδική - Τεστ ζητεί ο Δήμος Αριστοτέλη

Καλύτερη είναι η εικόνα στη Χαλκιδική με 5 κρούσματα, ενώ τα αποτελέσματα των τεστ που διενήργησε ο ΕΟΠΥ στο Δήμο Σιθωνίας αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

 

Πάντως όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, κάθε Δευτέρα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων δείχνει τον αριθμό των τεστ που έχουν γίνει συνήθως το Σάββατο ή την Κυριακή οπότε και ο αριθμός των πολιτών που ελέγχονται είναι μικρότερος και τα εργαστήρια που είναι σε λειτουργία, είναι λιγότερα.


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.490. Από αυτά, τα 1.463 είναι εγχώρια κρούσματα. 25 κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 2 επιπλέον εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

 

Αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη

Την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην περιοχή και τη διενέργεια ελέγχων για την ακριβέστερη δυνατή καταγραφή και επίσημη ενημέρωση τοπικών αρχών, επί της πραγματικής έκτασης της διασποράς του κορωνοϊού, ζήτησε με έγγραφό του προς τον οργανισμό ο Δήμος Αριστοτέλη.


Αιτία του αιτήματος ήταν το κλίμα της έντονης ανησυχίας των πολιτών, από την διάσταση που παρατηρείται μεταξύ της εξ` Αθηνών καθημερινής ενημέρωσης για το σύνολο των κρουσμάτων στη Χαλκιδική και της εικόνας που διαμορφώνεται από την πληροφόρηση που διαρρέει ανεπίσημα από δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νομού.


Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:
«Έχω πει αρκετές φορές, πως όπου λείπει η ενημέρωση, περισσεύει ο φόβος. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι οι γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου της Ιερισσού, αποφάσισαν υπό το κράτος του φόβου αυτού και σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι, με κίνδυνο συσσώρευσης απουσιών, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε στο σχολείο αριθμός κρουσμάτων επαρκής για να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε μόνο ένα κρούσμα σε τμήμα του σχολείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη βάσει των οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Ωστόσο σήμερα προσήλθαν λιγότεροι από 15 εκ των 130, περίπου, μαθητών του. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μην κατανοήσει κάποιος τους γονείς, όταν ακόμα και οι δημοτικές αρχές δεν έχουν επαρκή επίσημη ενημέρωση για την έκταση του προβλήματος σε κάθε περιοχή. Προφανώς δεν πρόκειται, ούτε για κίνημα αρνητών, ούτε για συνωμοσιολόγους, αλλά για γονείς που ανησυχούν. Γι` αυτό, ή μάλλον, και γι` αυτό, ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ την άμεση αποστολή κλιμακίου για τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων στην περιοχή μας.»

Απολύμανση στο Δημοτικό κατάστημα Ορμύλιας

Για λόγους προληπτικής προστασίας διενεργήθηκε απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου της Ορμύλιας και του παιδικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών  η εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την διάρκεια της καραντίνας θα γίνεται υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού και μόνο για επείγουσες ανάγκες και υποχρεώσεις, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία πολιτών και εργαζομένων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα