Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έλεγχο για τα μέτρα covid στην Ελληνικός Χρυσός ζητεί η Κ. Μάλαμα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, ζητώντας έλεγχο της "Ελληνικός Χρυσός", για το αν εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα κατά του κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις της.


Όπως αναφέρει η κ. Μάλαμα τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Αριστοτέλη βρίσκεται σε φάση επιθετικής έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

"Στο συγκεκριμένο Δήμο πάνω από 1.000 άνθρωπο εργάζονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Η εν λόγω εταιρεία, ήδη τον τελευταίο μήνα, σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις έκλεισε μεταλλευτικές στοές, σύμφωνα με δικές ​της ανακοινώσεις, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Σήμερα, πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρία νοσούν κι άλλοι βρίσκονται σε κατ´ οίκον περιορισμό. Με δεδομένο ότι η φύση της εργασίας στις μεταλλευτικές στοές δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τη διασπορά της νόσου (έλλειψη αερισμού, συνωστισμός), τίθεται το ερώτημα εάν ο ΕΟΔΥ έχει διενεργήσει εκτεταμένα τεστ στον συγκεκριμένο πληθυσμό, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του γενικού πληθυσμού του Δήμου Αριστοτέλη".

Η Κυριακή Μάλαμα ρωτά τον Υπουργό Υγείας:

1. Πόσα τεστ κορωνοϊού έχει διενεργήσει η Ελληνικός Χρυσός τους τελευταίους δύο μήνες και πόσα από αυτά έχουν βγει θετικά;
2. Ακολουθείται η ορθή διαδικασία γνωστοποίησης των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ από την Ελληνικός Χρυσός;
3. Τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η μεταλλευτική δραστηριότητα να μην δημιουργήσει επιθετική αύξηση κρουσμάτων στο Δήμο Αριστοτέλη;
4. Γιατί δεν έχει ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου με τα απαραίτητα μέσα (conteiner δειγμαστοληψίας, υγειονομικά μέσα προστασίας), ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό του Δήμου Αριστοτέλη"¨.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα