Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στα 71 τα κρούσματα στη Χαλκιδική - Κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία

Η ανακοίνωση της γεωγραφικής κατανομής των σημερινών κρουσμάτων βρίσκει τη Χαλκιδική με 78 κρούσματα, ενώ αναδεικνύει τη διατήρηση του αυξημένου φορτίου στη Θεσσαλονίκη, με 725 νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις, αλλά και στη Λάρισα, με 197, στη Μαγνησία με 103, στην Πέλλα με 148 και στην Πιερία με 99. Στη δε Αττική καταγράφηκαν 697 νέες περιπτώσεις.

 

Το Σάββατο τελικά θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων: Παρότι είχε επισήμως γίνει γνωστό ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί, οπότε οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα γνωστοποιηθούν το Σάββατο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις επτά με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα: Η εισήγηση, δηλαδή, αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.  Όπως εκτιμάται, η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων: Αφενός τα παιδιά εκεί δεν φορούν μάσκες, αφετέρου η αναστολή της λειτουργίας και αυτών των δομών θα συμβάλλει στη μείωση των μετακινήσεων.


Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων sε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. 'Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

 

Απολύμανση στη ΔΕ Ζερβοχωρίων

Στη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων, του Δήμου Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε προληπτικά απολύμανση όλων των δημοσίων κτηρίων, όπου περιλαμβάνονται το Δημαρχείο, τα Κοινοτικά Καταστήματα των Τοπικών Διαμερισμάτων, τα Αγροτικά Ιατρεία, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Πολιτιστικό Κέντρο Ζερβοχωρίων, το ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα