Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έρχεται το 'βαθύ κόκκινο' στη Χαλκιδική - Εμβολιαστικό κέντρο και το Κ.Υ Κασσανδρας

Την ώρα που οι εμβολιασμοί στη Χαλκιδική προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και από βδομάδα θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, θα εισηγηθεί στην ολομέλεια να μπει στο βαθύ κόκκινο η ΠΕ Χαλκιδικής και ο δήμος Ιωαννίνων.


Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικά για τη Χαλκιδική, καθώς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε ορισμένες κοινότητες, όπως για παράδειγμα της Ορμύλιας και του Μεταγγιτσίου.

 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα σχολιάσε ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας: "Για τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ, (σ.σ. που πραγματοποιήθηκαν στην Ορμύλια τη Δευτέρα) επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Είναι βέβαια κοινό μυστικό πως οι φορείς του ιού δεν είναι λίγοι. Χρειάζεται, εκτός από υπομονή, ιδιαίτερη προσοχή απ'όλους μας, χωρίς στοχοποίηση και τάσεις ανθρωποφαγίας ή ακόμα και ρατσισμού. Είναι η ώρα να αποδείξουμε την ωριμότητά μας ως κοινωνία για να βγούμε  σύντομα αλώβητοι και ενωμένοι απ' αυτή τη περιπέτεια".

 

Πάντως, συνολικά στη Χαλκιδική μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.927 πολίτες.

 

Εμβολιαστικό κέντρο το Κ.Υ Κασσανδρας

Από την Τρίτη 16 Μαρτίου, ωστόσο, θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, μπαίνοντας στη μάχη κατά του Covid-19 και χορηγώντας στους πολίτες το εμβόλιο Astra Zeneca, που μέχρι σήμερα χορηγούταν από τα Κέντρα υγείας Αγ. Νικολάου και Παλαιοχωρίου.


Με αυτή την εξέλιξη  μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία μεγάλου μέρους των πολιτών της Κασσάνδρας που μετέβαιναν στον Άγιο Νικόλαο και στο Παλαιοχώρι για να εμβολιαστούν.


Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε:
"Σε λίγες ημέρες από σήμερα οι συνδημότες μας θα μπορούν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο Astra Zeneca στο Κέντρο Υγείας μας και να μην ταλαιπωρούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.
Ο Δήμος Κασσάνδρας θα στηρίξει τη διαδικασία των εμβολιασμών με ότι μας ζητηθεί από το Κ.Υ. Εύχομαι στους συνδημότες μας υγεία και ταυτόχρονα τους καλώ να μη λησμονούν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοιό".

 

Rapid tests στην Κασσάνδρα

Στο πλαίσιο της προστασίας των δημοτών της Κασσάνδρας από τον Covid-19 θα διενεργηθούν rapid tests:

-  Την Παρασκευή 12.3.2021 και τις ώρες 09.30‐11.30 στο Πευκοχώρι στο χώρο του ΚΑΠΗ.
-  Στην Καλλιθέα και τις ώρες 12:30'-14:30' στο Drive Through (παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου).
-  Στη Ν. Φώκαια και τις ώρες 12:30'-14:30' στον προαύλιο χώρο του κοινοτικού καταστήματος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα