Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησε το 1ο Taste Halkidiki Festival

Μια σειρά δράσεων με στόχο την ανάδειξη του γευστικού πλούτου της Χαλκιδικής, ξεκίνησε την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Φώκαιας με παραδοσιακά μαγειρέματα και δοκιμές προϊόντων, το 1ο Taste Halkidiki Festival!

 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, το οποίο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινά μια σειρά από ενέργειες, ενταγμένες στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD, για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής.

Στόχος του Taste Halkidiki είναι να συμβάλει στην ανάδειξη των ιδιατεροτήτων των επιμέρους τόπων μέσω του γευστικού τους πλούτου, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς επίσης και στην οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Από τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα ματιά διακεκριμένων σεφ του τόπου, ενώ παράλληλα ομάδες σπουδαστών μαγειρικής ετοίμαζαν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο κλήθηκε να ψηφίσει την καλύτερη. Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά προσφέρθηκαν για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα