Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί του Μεταγγιτσίου

Διπλή κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση έκανε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες στο Μεταγγίτσι και στις γύρω περιοχές των Πλάνων και του Κελλιού Χαλκιδικής αφενός σε σχέση με την ακαρπία της ελιάς κι αφετέρου σε ότι αφορά τα οπωροκηπευτικά που επλήγησαν από το χαλάζι.

Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατέθεσε δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρώτη αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ακαρπίας των ελαιόδεντρων της περιοχής, ποικιλίας ΠΟΠ “Γαλανό Μεταγγιτσίου”, λόγω του παγετού της φετινής άνοιξης κατά την προανθική περίοδο των ελαιοδένδρων.

Η δεύτερη αφορά στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών προϊόντων, μετά από το καταστροφικό χαλάζι της 1ης Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Κυριακή Μάλαμα ζητά δύο πολύ συγκεκριμένες κινήσεις από την κυβέρνηση, εφόσον αυτή ενδιαφέρεται για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα της Χαλκιδικής.

Η πρώτη είναι η ένταξη των ελαιοκομικών καλλιεργειών ποικιλίας ΠΟΠ “Γαλανό Μεταγγιτσίου” στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”.

Η δεύτερη είναι η άμεση καταγραφή κι αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 1ης Σεπτεμβρίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα