Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση με τον υπουργό της Αυτοδιοίκησης είχε ο δήμαρχος Πολυγύρου

Σε ιδιαίτερα φιλικό κι άκρως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και κατ’ επέκταση την επίλυση σοβαρών θεμάτων του Δήμου Πολυγύρου.


Όπως αναφέρε ο κ. Ζωγράφος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό:
" Ζητήσαμε η άμεση υπογραφή για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασής μας, για την Αστική αναζωογόνηση του Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που ήδη αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια επιτροπή.
-Την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 435.000 ευρώ για έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών και αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2021.
-Την άμεση επιχορήγηση του Δήμου από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και τους ΚΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό του πρότυπου Γηροκομείου Πολυγύρου, που ήδη ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.
-Τέλος ζητήθηκε η άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Πολυγύρου για την κατασκευή των αναγκαίων ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ και του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ στην παραλιακή κοινότητα της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 5.437.000 ευρώ. Είναι έργα για τα οποία ο Δήμος μας ολοκλήρωσε όλες τις μελέτες, έλαβε τις απαιτούμενες άδειες και είναι έτοιμα για δημοπράτηση. Παράλληλα, τα έργα αυτά προβλέπεται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αυτής"

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα, σε όλα τα αιτήματα, δόθηκαν οι σχετικές εγκριτικές του διαβεβαιώσεις και θα επισκεφθεί το Δήμο Πολυγύρου το Γενάρη του 2022 για την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω.
"Καλύτερα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των έργων του Δήμου μας, δε θα μπορούσε να μας αποχαιρετήσει ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Συνεχίζουμε..." σχολίασε ο κ. Ζωγράφος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα