Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την Επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης που συνδιοργάνωσαν  ο Δήμος Κασσάνδρας και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος " Αριστοτέλης"  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρειας όπου παρουσιάστηκε το χρονικό "Η επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821 και ο Χαλασμός της Κασσάνδρας".

 

Ο Αντιστράτηγος ε.α.  Κυρίμης Στυλιανός,  υπογράφει  το σενάριο του χρονικού που  προβλήθηκε, για πρώτη φορά στην Κασσάνδρα, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού.

Καίριας σημασίας για την ανάδειξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική ήταν η ομιλία του Καθηγητή Αστρονομίας Α.Π.Θ Σταύρου Αυγολούπη ενώ χρήσιμα ιστορικά στοιχεία για τα ζοφερά γεγονότα της Επανάστασης στην Κασσάνδρα τόνισε στην εισήγησή του ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Α.Π.Θ και Κασσανδρινός Τιμολέων Μακρογιάννης.

Η αναγκαιότητα να ενταχθεί στη Σχολική ύλη, η ιστορία της Χαλκιδικιώτικης Επανάστασης υπογραμμίστηκε από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννα Αρβανίτη

Την εκδήλωση χαιρέτησε με τη σειρά του o αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, κατά την προσφώνησή της ευχαρίστησε τον Στρατηγό ε.α Αντώνη Καραγιώργο για την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί στην Κασσάνδρα η συγκεκριμένη εκδήλωση και συνεχάρη τον Παγχαλκιδικό Συλλογο γι' αυτή  την αξιέπαινη κίνηση τονίζοντας ότι τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναδεικνύονται με όρους επιστημονικής τεκμηρίωσης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα