Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών ο Δήμος Ν.Προποντίδας

Ενθουσίασε το κοινό του Μεγάρου Μουσικής η «Bing Band of Moudania», που ξεχώρισε και επιλέχθηκε να ανοίξει τη μεγάλη αυτή μουσική συνάντηση, το «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών».

Έπαιξε μια διασκευή στο “Take five” ενώ τους 20 μουσικούς πλαισίωσαν 25 χορευτές από την σχολή χορού Dance Academy και στο πιάνο ήταν η κα. Zizi Naskidashvili. Η Big Band of Moudania είναι παράρτημα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής και έχει παίξει σε γνωστούς πολιτιστικούς θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ Θάλασσας και το Φεστιβάλ Σίβηρης. Ψυχή και ιδρυτής της ο μαέστρος κ. Γιώργος Σαμαράς. Ο ίδιος εμπνεύστηκε τη δημιουργία της ορχήστρας επιλέγοντας 20 μουσικούς που θα μπορούσαν να παίζουν «άκρως χορευτική μουσική».

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στο κοινό και η έτερη συμμετοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας, στο «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Δημοτική Χορωδία Ν. Τρίγλιας εντυπωσίασε με την επίδοσή της, καθώς και με το πλήθος των χορωδών. Ξεχώρισε, επίσης, η στυλιστική επιλογή του κόκκινου παπιγιόν που έδωσε στο σύνολο μία ιδιαίτερη εμφάνιση.

Με την αμέριστη στήριξη της Υπευθύνου της χορωδίας κας Σαράφη Χρ. και την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Κώστα Φωστηρόπουλου -που έπαιζε ακορντεόν, ενώ στο πιάνο συνόδευε κ κα Zizi Naskidashvili- κατόρθωσαν να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα όλων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα