Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ν. Μουδανιά : Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της πόλης -ΦΩΤΟ-

Με παιδικά χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας, χτύπησε το πρώτο κουδούνι, σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, παρέστησαν στους αγιασμούς των σχολείων προκειμένου να ευχηθούν στους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του ετήσια προμήθεια σχολικών ειδών για τα παιδιά των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η διανομή τους σε 40 δικαιούχους (συγκεκριμένα 68 παιδιά των ωφελούμενων). Τους δόθηκαν: Σχολικές τσάντες, τετράδια (2 τεμάχια), Μολύβια (2 τεμάχια), Στυλό (2 τεμάχια), γόμες, ξύστρες.

Μήνυμα του δημάρχου Ν .Προποντίδας

Αγαπητά μας παιδιά,  Αγαπητές/οί Εκπαιδευτικοί,  Αγαπητοί γονείς,

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς, μίας νέας αρχής για το ταξίδι της μάθησης και της γνώσης που για άλλους τώρα ξεκινά και για άλλους συνεχίζεται. Ο ρόλος του σχολείου είναι αναντίλεκτα πολύτιμος. Καλείται να λειτουργήσει πολύπλευρα: να προσφέρει γνώση, να κοινωνικοποιήσει, να δημιουργήσει ενεργούς και με δημοκρατική συνείδηση πολίτες. Χρειαζόμαστε επιστήμονες, μα πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε χρήσιμους και ενάρετους ανθρώπους.

Το ταξίδι αυτό δεν είναι μοναχικό αλλά έχει συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στους οποίους ολόψυχα εύχομαι καλή δύναμη στο ρόλο που ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί, προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Ως δάσκαλος και ως γονιός θα προτρέψω για διατήρηση των ισορροπιών. Δεν θα πρέπει δηλαδή να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στις λέξεις παιδί και παίζω, υπάρχει πέρα από ετυμολογική και σημασιολογική συγγένεια. Ας μη χαθεί η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων από την πίεση των υπερβολικών απαιτήσεων. Δε χρειάζεται βιασύνη. Ο αγώνας της μάθησης είναι “αγώνας αντοχής”, υπομονής και θέλησης, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων και να μη χαθεί από τις υπερβολικές προσδοκίες που οδηγούν σε εξόντωση και παραίτηση.

Ως Δήμαρχος, τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη έχοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση και στήριξη των παρεχομένων υπηρεσιών των σχολικών μονάδων.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα